Køkkenlinjen

I køkkenet står eleverne og køkkenlærerne hver dag for det varme måltid, og forberedelserne til aftenmåltidet.

Arbejdet i køkkenet indebærer ernæringslære, kostsammensætning og madplaner, planlægning af indkøb, tilberedning af maden, samarbejde og forståelse for køkkenhygiejne.

Eleverne lærer desuden at blive fortrolige med et storkøkkens mange forskellige redskaber, maskiner og inventar. Køkkenet modtager kød fra skolens dyrehold, hvilket medfører kendskab til oprindelse og forarbejdning.

Køkkenet bespiser dagligt ca. 90 elever og lærere.

Skoleåret er delt ind i overordnede temaer, som har indflydelse på menuen. Der bliver arbejdet teoretisk og praktisk med temaerne om fredagen, hvor køkkenlinjen ikke forestår det varme måltid.

Derudover tager køkkenlinjen på ture der relaterer til temaerne.

Overblik over køkkenlinjen

  1. Arbejde i et professionelt køkken
  2. Lær om sund mad og livsstil
  3. Mini hygiejnebevis
  4. Planlæg menu til hele skolen

Lav mad for andre
– til hverdag og fest

8 spændende linjefag der passer dig

  • Hestelinjen

    Det er ikke nødvendigt at kunne ride for at komme på hestelinjen.

    Læs mere

  • Håndværkerlinjen

    Du undervist indenfor fagområderne tømrer, snedker, maler og murer.

    Læs mere

  • Design- og medielinjen

    Der lægges vægt på færdigheder og viden indenfor billedkunstfaget.

    Læs mere

  • Idrætslinjen

    Vi arbejder med mange forskellige former for idræt, samt aktiviteter i naturen.

    Læs mere

  • Køkkenlinjen

    I køkkenet står eleverne og køkkenlærerne hver dag for det varme aftenmåltid.

    Læs mere

  • Musik- og dramalinjen

    På musik og dramalinjen arbejdes der både med musik og drama.

    Læs mere

  • Jordbrugslinjen

    Jordbrugslinien består af flere elementer fra de grønne uddannelser.

    Læs mere

  • Jagt- og fiskerilinjen

    Kom med på jagt på skolens arealer, få fisketegn og lær om naturen omkring dig.

    Læs mere

mhj@intdev.dkKøkkenlinjen