Gastrolinjen

Elsker du at eksperimentere i køkkenet?

– give din indre kok et boost med en masse forskellige krydderurter, grøntsager og andre ingredienser og bliver du glad i grydelåget af at kreere lækre, velsmagende retter, hjemmelavet pasta, ravioli, kager, fyldte chokolader, surdej og bagværk? Smage på måske ukendte ingredienser – som østers, salturt og svampe fra skoven?

Så er vores gastrolinje helt sikkert noget for dig. Du vil i løbet af din tid på linjen få prøvet en masse retter af og blive udfordret i din madlavning. Du vil få indblik i forskellige landes madkultur, og du vil få sans for at sammensætte en menu, der vil falde i alles smag, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan lave. Derudover vil du også lære at lave en sund mad fyldt med gode råvarer. Honningen henter vi fra vores bistader og mange af frugt, bær og grønsager fra vores økologiske køkkenhave og frugtplantage. Vores grise, køer og æg er også blandt ingredienserne i vores retter.

Det du lærer

Du vil lære de grundlæggende færdigheder, som vil gøre dig i stand til at begå sig i et køkken og lave mad ud fra selv komplicerede opskrifter og vi sammen kan nørde med lækre retter.

Vi sørger for en varieret undervisning, hvor du får prøvet så meget som muligt.
Linjen kan også bruges som et godt springbræt til uddannelser som kok, tjener, gastronom, gastronomiassistent, ernæringsassistent mm.

    Overblik over gastrolinjen

    På gastrolinjen lærer du:

     

    1. Klassiske danske retter
    2. Sund mad af gode råvarer fra egen økologisk have og mark
    3. Råvarernes vej til køkkenet
    4. Etik – dyrevelfærd og miljø
    5. Lære om de spiselige planter og urter, som findes i naturen med sanketur
    6. Menu sammensætning
    7. Mad til få og mad til mange
    8. Mad fra fremmede kulturer
    9. Smagsoplevelser, der udfordrer smagsløgene
    10. Kendskab til den basale kemi/ mikrobiologi i maden
    11. Hygiejnebevis – få gode vaner og undgå dårlig mave